Kursus i at skrive til nettet – webkommunikation

Kursus i at skrive til nettet – webkommunikation

Vælg dato:
Pris:
8.495 kr. ekskl. moms
Tilmeldingsfrist:
2 uger inden kurset. Hvis der er ledige pladser, tager vi imod tilmeldinger indtil dagen før kurset.

Kursus i at skrive til nettet – webkommunikation

Når du skriver til hjemmesider eller intranet, skal du sætte kunden, borgeren eller medarbejderen i centrum, både når du selv skriver, og når du redigerer andres tekster.

Du skal sætte dig i modtagerens sted, forstå personens behov og skrive så det rammer. På dette kursus i webkommunikation tager vi udgangspunkt i dine tekster, splitter dem ad og skriver dem på ny så du finder en ensartet og optimal måde at skrive til nettet på. Vi ser på hvordan du gør din hjemmeside eller dit intranet mere interaktivt, og hvordan du får kunder, borgere eller medarbejdere til at bidrage.

Målgruppe

Alle der skriver tekster til hjemmesider og intranet, udformer elektroniske nyhedsbreve og beskæftiger sig med webkommunikation.

Få en smagsprøve på at skrive til nettet

Vi har i flere år holdt gratis webinarer om at skrive til nettet. Alle vores webinarer varer en time og bliver livestreamet på YouTube, dvs. vi optager webinaret så man altid kan afspille det. På webinaret får du gennemgået eksempler på at skrive til nettet, så hvis du gerne vil have et indtryk af hvordan vi arbejder med det, er det en rigtig god ide at klikke på webinar om at skrive til nettet.

Hvis du har lyst til at deltage i et webinar, skal du tilmelde dig på tilmelding.

Kursusindhold

På dette kursus får du et indblik i journalistiske principper og journalistisk sprog på nettet så du bliver bedre til at skrive til nettet. Undervisningen veksler mellem oplæg, skriveøvelser og feedback hvor du får trænet din evne til at skelne mellem webkommunikation der virker og ikke virker.

Vi tager udgangspunkt i deltagernes tekster, og vi opfordrer dig til at sende en webtekst til info@sprogseminar.dk senest to uger før kurset.

Formål

Efter dette kursus ved du mere om hvordan du

  • får budskabet frem på nettet
  • sætter modtageren i centrum
  • kommer i dialog med læseren
  • opbygger et emne på nettet så du udnytter mediet bedst muligt.
Rabatter
  • Du får 25 % rabat hvis du er medlem af vores sprognetværk.
  • Du får 15 % rabat hvis du er medlem af Kommunikation og Sprog eller Dansk Magisterforening.

Rabatterne kan ikke kombineres. 
For at få rabatten som medlem af vores sprognetværk skal du på tilmeldingsblanketten sætte et hak ud for "Sprognetværk".

For at få fagforeningsrabatten skal du i feltet "Bemærkninger" på tilmeldingsblanketten oplyse hvilken af de to faglige organisationer du er medlem af.

Persondatalov

Alle dine oplysninger bliver behandlet fortroligt. Det vil sige de ikke bliver videregivet til andre uden for Danske Sprogseminarer.

Undervisningsmateriale

Du får udleveret et undervisningsmateriale om at skrive til nettet.

Du skal selv medbringe en bærbar computer – til opslag på nettet og til skriveøvelser.

Forplejning og tidsrum

Der er fuld forplejning hele kursusdagen; fra kl. 8.30 er der morgenkaffe med brød. Selve kurset begynder begge dage kl. 9.00 og slutter kl. 16.00.

Dag 1: Skriv til nettet så du får budskabet frem

Du skal lære at tænke som en webskribent så du hurtigt og præcist får dit budskab frem. Det gælder uanset om du skal skrive en artikel, en nyhed eller en praktisk oplysning til nettet. Du får præsenteret nyhedstrekanten og lærer at vinkle din historie eller dit budskab og at formulere rammende overskrifter. Du får masser af gode ideer til at gøre tekster lettere at læse og forstå på nettet.

Undervisningen i webkommunikation bliver krydret med eksempler fra deltagernes webtekster. Du får mulighed for at øve dig i at skrive overskuelige og læsevenlige webtekster.

Dag 2: Skriv til nettet så du fanger og motiverer din målgruppe

Det er vigtigt at have målgruppen for øje i din webkommunikation. Vi skal derfor pejle os ind på din målgruppe. I den forbindelse udforsker vi nettets mange muligheder for at nå og inddrage forskellige målgrupper. Du lærer at skrive webtekster til forsider, undersider og nyhedsbreve.

Vi arbejder også med at strukturere en tekst til nettet, at udnytte mulighederne for at linke og at fange målgruppen med sigende overskrifter til menupunkter og links.

Med udgangspunkt i det du har lært, arbejder du med at omskrive webtekster fra jeres egen hjemmeside eller intranet. Du får råd og vejledning undervejs, og vi evaluerer alle tekster.