Virksomhedstilpasset kommakursus (online)

Virksomhedstilpasset kommakursus (online)

Pris:
9.000 kr. ekskl. moms
Tilmeldingsfrist:
2 uger inden kurset. Hvis der er ledige pladser, tager vi imod tilmeldinger indtil dagen før kurset.

Virksomhedstilpasset kommakursus (online)

Er I en flok kolleger der har brug for at blive stærkere i kommatering? Så tilbyder vi et fælles kursus (online) for op til 20 personer. Kurset varer 3 timer.

Dato 

Når I har besluttet jer for kurset, så skriv til os på info@sprogeminar.dk for at aftale datoen. I er naturligvis også velkomne til at ringe til os på 5194 9444 for at aftale nærmere mht. tilpasning af kurset til jeres behov.

Forberedelse til kurset

I får tilsendt 3 videoer inden kurset. Den ene video indeholder en gennemgang af helsætninger og ledsætninger. De to andre videoer gennemgår kommareglerne. 

I får desuden tilsendt øvelser. Hvis I foretrækker at vi (også) arbejder med jeres egne tekster, fx jeres hjemmeside, kan det naturligvis lade sige gøre. Teksterne kan I anonymisere hvis der er behov for det. Teksterne er naturligvis fortrolige.

Sådan foregår det

Vi bruger Microsoft Teams til vores onlinekurser. Vi anbefaler browserne Edge og Chrome. På en Applecomputer anbefaler vi Chrome. Hvis I ikke bruger computer, men fx iPad, skal I hente appen Microsoft Teams.

Ca. 15 minutter inden kurset får I tilsendt et link som I skal klikke på for at deltage.

Vi holder en kort pause hver time. I har naturligvis mulighed for at stille spørgsmål via en chatfunktion.

Med eller uden startkomma

Langt de fleste af vores kursister sætter det traditionelle kryds og bolle-komma; derfor koncentrerer vi os om det. Som I måske har lagt mærke til i denne tekst og generelt på vores hjemmeside, sætter vi ikke selv det såkaldte startkomma, men vi underviser gerne i det. Hvis I ikke sætter startkomma i jeres organisation, er det naturligvis kommatering uden startkomma I bliver undervist i.

På kurset får I vist relevante opslag på sproget.dk og på Sprognævnets hjemmeside. Når I kender reglerne og ved hvor I skal slå dem op, bliver I sikre mht. at sætte kommaer. Det er en stor fordel at vide at man ikke sætter kommaer fordi man synes det ser rigtigt ud, men fordi man véd at det er rigtigt.

Målgruppe

Alle der enten selv skriver, hjælper andre med at skrive eller fungerer som korrekturlæsere.

Formål

Efter dette kursus kan I kommareglerne, og derfor er I automatisk blevet dygtigere til at skrive og til at læse korrektur.

Pris

9.000 kr. ekskl. moms (maks. 20 deltagere).

09.00: Sætningstyper

En af de videoer I får tilsendt, gennemgår sætningstyper.

Mange tror at det er tilstrækkeligt at sætte komma ud fra kryds og bolle-metoden. Men det er langtfra tilstrækkeligt. De fleste kommafejl skyldes manglende viden om specielt ledsætninger (bisætninger). Derfor er det vigtigt at I forstår følgende:

  • helsætning
  • ledsætning
  • helsætningsstamme.

I får gennemgået de øvelser om ledsætninger som I har arbejdet med inden kurset.

10.15: Kommaer

Næste del af kurset drejer sig om kommaer. I har fået tilsendt to videoer om kommaer, så vi begynder med et overblik over kommareglerne.

Derefter får I gennemgået alle de øvelser I har sendt os. Hvis I ikke har valgt at sende os jeres tekster, har vi selv masser af øvelser som I får gennemgået.

12.00: Kurset slutter