Virksomhedstilpasset kursus i dansk korrekturlæsning (online)

Virksomhedstilpasset kursus i dansk korrekturlæsning (online)

Pris:
9.000 kr. ekskl. moms
Tilmeldingsfrist:
2 uger inden kurset. Hvis der er ledige pladser, tager vi imod tilmeldinger indtil dagen før kurset.

Virksomhedstilpasset kursus i dansk korrekturlæsning (online)

Er I en flok kolleger der har brug for at blive stærkere i korrekturlæsning? Så tilbyder vi et fælles kursus (online) for op til 20 personer. Kurset varer 3 timer.

Dato

Når I har besluttet jer for kurset, så skriv til os på info@sprogeminar.dk for at aftale datoen. I er naturligvis også velkomne til at ringe til os på 5194 9444 for at aftale nærmere mht. tilpasning af kurset til jeres behov.

Forberedelse til kurset

14 dage inden kurset får I tilsendt en række autentiske tekster til korrekturlæsning. På kurset får I gennemgået teksterne, og ved hjælp af opslag på sproget.dk og Dansk Sprognævns hjemmeside lærer I reglerne for korrekturrettelserne. På den måde bliver I sikre i jeres rettelser – til gavn for både jer og jeres kunder.

Hvis I foretrækker at vi (også) arbejder med jeres egne tekster, fx jeres hjemmeside, kan det naturligvis lade sige gøre. Teksterne kan I anonymisere hvis der er behov for det. Teksterne er naturligvis fortrolige.

Sådan foregår det

Vi bruger Microsoft Teams til vores onlinekurser. Vi anbefaler browserne Edge og Chrome. På en Applecomputer anbefaler vi Chrome. Hvis I ikke bruger computer, men fx  iPad, skal I hente appen Microsoft Teams.

Ca. 15 minutter inden kurset får I tilsendt et link som I skal klikke på for at deltage.

Vi holder en pause hver time. Der er naturligvis mulighed for at stille spørgsmål via en chatfunktion.

Persondatalov

Alle jeres oplysninger bliver behandlet fortroligt. Det vil sige de ikke bliver videregivet til andre uden for Danske Sprogseminarer.

Pris

9.000 kr. ekskl. moms (maks. 20 deltagere).

09.00: Korrekturlæsning – overblik og første tekst

Vi indleder med at I får et overblik over sproget.dk og Dansk Sprognævns hjemmesideDisse to sider indeholder alt det man har brug for at vide mht. dansk retskrivning. Udfordringen for de fleste er at finde rundt i reglerne.

Første time slutter med at I får gennemgået den første tekst. For hver fejl får I vist hvor vi finder belæg for rettelsen.

09.50: Pause

10.00: Korrekturlæsning – argumentér for rettelser

Vi arbejder videre med gennemgang af de tekster I har læst korrektur på som forberedelse til kurset. I lærer fx at forklare sprogfejl mht.

  • forkortelser 
  • brugen af store og små bogstaver
  • sammenskrivninger
  • brugen af bindestreger
  • apostroffer
  • accenter
  • kommaer. 

10.50: Pause

11.00: Korrekturlæsning – afsluttende tekster

Vi arbejder videre med korrekturlæsning. I får gode råd til hvordan man læser korrektur, og til sidst samler vi op på de typer fejl I måtte overse så I helt præcist ved hvad I skal være opmærksomme på fremover.

12.00: Kurset slutter