Onlinekursus om dansk korrekturlæsning

Onlinekursus om dansk korrekturlæsning

Pris: 125 kr. inkl. moms

Onlinekursus om dansk korrekturlæsning

Læser du korrektur? Er du nogle gange usikker på hvad der er sprogligt korrekt når du retter? Eller oplever du ofte at du ved du har ret når du læser korrektur, men at du ikke kan finde belæg for din rettelse? Hvis du kan svare ja til disse spørgsmål, er vores onlinekursus om korrekturlæsning sikkert noget for dig. 

Er onlinekurset for alle?

Ja, det er for alle interesserede.

Indhold og forberedelse

På onlinekurset får du gennemgået en eksamenstekst fra en af vores korrekturlæseruddannelser

For at du kan få mest ud af gennemgangen på onlinekurset, anbefaler vi at du på forhånd bruger tid på at læse korrektur på teksterne. Du skal også lære at finde belæg for rettelserne. På Sprognævnets hjemmeside og på sproget.dk får du vist hvor du finder reglerne for de fejl vi har fundet i teksterne.

Selv om vi kun har halvanden time til rådighed, kan du være sikker på at blive udfordret på din viden om retskrivning og korrekturlæsning.

Komma

Langt de fleste af vores kursister sætter det traditionelle kryds og bolle-komma; derfor koncentrerer vi os om det på onlinekurset.

Som du måske har lagt mærke til i denne tekst og på sprogseminar.dk, sætter vi ikke selv det såkaldte startkomma, men vi underviser gerne i det. (Du er velkommen til at tilmelde dig vores onlinekursus om dansk kommatering.

Browser og link

Vi bruger Microsoft Teams til vores onlinekurser og anbefaler browserne Edge og Chrome. Hvis du bruger en Applecomputer, anbefaler vi Chrome. Hvis du ikke bruger computer, men fx iPad, skal du downloade appen Microsoft Teams.

Når du har tilmeldt dig, får du straks en ordrebekræftelse. På et senere tidspunkt får du vedhæftet en faktura som dokumentation på at du har betalt. 10 minutter inden kurset får du en mail med et link til onlinekurset.

Vi optager onlinekurset

Hvis det ikke er muligt for dig at deltage i onlinekurset, behøver du ikke at gå glip af det. Vi optager det nemlig. Det betyder at du efter kurset får tilsendt et link til optagelsen.

Længerevarende kurser i korrekturlæsning

Hvis du foretrækker længerevarende kurser i korrekturlæsning, har vi følgende forslag:

Kursus i korrekturlæsning (online) kl. 9.00-12.00.
Kursus i korrekturlæsning (fremmøde) 2 dage kl. 9.00-16.00.
Grundlæggende korrekturlæseruddannelse (online) et forløb over 2 måneder.
Videregående korrekturlæseruddannelse (online) et forløb over 2 måneder.