Få korrekturlæst en tekst

Sprogfejl kan i værste fald gøre en tekst ulæselig. Men selv mindre fejl kan hæmme formidlingen gevaldigt. Mange mennesker reagerer nemlig negativt på fejl. Fejlene forstyrrer og irriterer, og så kan indholdet være nok så relevant - læseren får ikke det fulde udbytte af det. Derfor er korrekturlæsning vigtig.

Danske Sprogseminarer tilbyder korrekturlæsning på flere niveauer. Hvis du har særlige krav til korrekturlæsning, får du naturligvis en skræddersyet løsning.

Grundlæggende korrekturlæsning

Denne korrekturlæsning henvender sig til den der vil sikre sig at teksten er formelt korrekt. Vi retter stavefejl, slåfejl, forkerte ordstillinger og fejl i tegnsætningen, men vi rører ikke ved tekstens stil. Før vi går i gang, spørger vi dig om du vil bruge startkomma eller ej (komma foran ledsætninger). Dansk Sprognævn anbefaler at man lader være, men de fleste bruger det alligevel. Det er helt op til dig.

Redigerende korrekturlæsning

Her nøjes vi ikke med at rette formelle fejl. Vi kommer med forslag til stilistiske forbedringer og sproglige ændringer der kan højne teksten og gøre den lettere at læse. Det er naturligvis op til dig om du vil bruge disse ændringer.

Komplet bearbejdelse

På dette niveau skriver vi teksten helt igennem og sørger for at den er korrekt, velskrevet og konsekvent. Hvis I er flere skribenter på den samme opgave, er det en god ide at få en udefra til at samle det hele. En komplet bearbejdelse er også nyttig hvis tekstens målgruppe stiller specifikke krav til den sproglige stil.

Vedhæft teksten til jane@sprogseminar.dk med en note om hvordan du ønsker teksten gennemgået. Så får I en pris på opgaven.