Kursus i referat- og notatteknik

Rollen som referent kan opleves som både stressende og krævende, men sådan behøver det ikke at være.

På vores kursus i notat- og referatteknik lærer du både at lytte og at notere fokuseret alt efter formålet. Og du lærer også at omsætte dine notater til klare, læsevenlige og dækkende referater.

En person sidder ved et bord og tager notater
Tilmelding
Kursussted og underviser
(09.00-16.00)

9.840 kr. ekskl. moms

2 uger inden kurset. Hvis der er ledige pladser, tager vi imod tilmeldinger indtil dagen før kurset.

Indtast dine oplysninger herunder
Fakturering
Hvis du ikke har deltaget i vores kurser før, vil vi gerne vide, hvordan du har fundet Danske Sprogseminarer

Kursus i notat- og referatteknik

På vores kursus i notat- og referatteknik lærer du at fokusere dine lytte- og notatteknikker alt efter formålet med mødet og de enkelte mødepunkter. Du får indsigt i det optimale samspil mellem referent, mødeleder og mødedeltagere, og du bliver præsenteret for notatteknikker, som skaber overblik og struktur, og som gør din referentrolle meget lettere. Du arbejder med sproget i dit referat og reviderer referatets formelle opstilling. På kurset får du også masser af træning i at lytte fokuseret, tage dækkende notater og skrive klare og læsevenlige referater.

På kurset arbejder vi med korte teoretiske gennemgange og masser af praktiske øvelser. Du træner forskellige notatteknikker og skriver referater til interviews, samtaler, foredrag og video- og lydoptagelser.

Vores kursus i notat- og referatteknik er for alle, der deltager i møder, præsentationer eller undervisning, og som ønsker at blive bedre til at tage præcise notater og skrive dækkende og professionelle referater.

Arbejder du i et firma, hvor flere medarbejdere kunne være interesseret i vores kursus i notat- og referatteknik, holder vi gerne et internt kursus for jer. Skriv til jane@sprogseminar.dk.

  • Du får 25 % rabat, hvis du er medlem af vores Sprognetværk.
  • Du får 15 % rabat, hvis du er medlem af Kommunikation og Sprog, Dansk Magisterforening, HK eller Dansk Journalistforbund.

Rabatterne kan ikke kombineres.

Gør opmærksom på dit medlemskab, når du tilmelder dig kurset i notat- og referatteknik. Det gør du ved i feltet Bemærkninger at skrive, om du er medlem af vores Sprognetværk eller en af de nævnte faglige organisationer.

På kurset får du bl.a. udleveret:

  • eksempler
  • øvelser
  • skabeloner.

Du skal selv medbringe en bærbar computer til skriveøvelserne. 

Der er fuld forplejning hele kursusdagen; fra kl. 8.30 er der morgenkaffe med brød. Selve kurset begynder begge dage kl. 9.00 og slutter kl. 16.00.

Kursusprogram

Dag 1: Notatteknik

Den første dag arbejder vi mest med notater og notatteknik.

Du lærer at lytte fokuseret alt efter formålet med mødet og de enkelte mødepunkter. Og du lærer, hvordan du skelner det væsentlige fra det uvæsentlige, så du får noteret det vigtige ned. Du afprøver forskellige notatmodeller til at skabe overblik og struktur, og du træner forskellige notatmetoder, blandt andet siksak-metoden og mindmapping. Desuden lærer du at komprimere dit notatsprog ved brug af forkortelser, tegn og symboler.

Du bliver klar på dine rettigheder og dit ansvar i din rolle som referent, og hvordan det optimale samspil er mellem referent, mødedeltagere og mødeleder. Desuden får du tips og gode råd til, hvordan man udarbejder en mødeindkaldelse og en dagsorden, som gør det meget nemmere at være referent.

Dag 2: Referatteknik – kunsten at skrive referat

På andendagen arbejder vi med at skrive klare, læsevenlige og dækkende referater.

Du får indsigt i, hvilken referattype du skal vælge – alt efter om referatet skal referere information, en debat, beslutninger eller andet.

Du arbejder med alle de virkemidler, som gør dit sprog i referatet både klart og læsevenligt. Og du lærer at disponere og layoute dit referat, så det gode overblik bevares. I løbet af dagen vil der være masser af praktiske øvelser og træning i at skrive referater.