Kursus i notat- og referatteknik (2 dage)

Kursus i notat- og referatteknik (2 dage)

Vælg dato:
Pris:
9.840 kr. ekskl. moms
Tilmeldingsfrist:
2 uger inden kurset. Hvis der er ledige pladser, tager vi imod tilmeldinger indtil dagen før kurset.

Kort om vores kursus i notat- og referatteknik

Rollen som referent kan opleves som både stressende og krævende, men sådan behøver det ikke at være. På vores kursus i notat- og referatteknik lærer du både at lytte og at notere fokuseret alt efter formålet. Og du lærer også at omsætte dine notater til klare, læsevenlige og dækkende referater.

Hvem er kurset relevant for?

Kurset er for alle der deltager i møder, præsentationer eller undervisning, og som ønsker at blive bedre til at tage præcise notater og skrive dækkende og professionelle referater.

Arbejder du i et firma hvor flere medarbejdere kunne være interesseret i det samme kursus, så holder vi gerne et internt kursus for jer. Skriv til jane@sprogeminar.dk.

Formål

På kurset i notat- og referatteknik lærer du at fokusere dine lytte- og notatteknikker alt efter formålet med mødet og de enkelte mødepunkter. Du får indsigt i det optimale samspil mellem referent, mødeleder og mødedeltagere, og du bliver præsenteret for notatteknikker som skaber overblik og struktur, og som gør din referentrolle meget lettere. Du arbejder med sproget i dit referat og reviderer referatets formelle opstilling. På kurset får du også masser af træning i at lytte fokuseret, tage dækkende notater og skrive klare og læsevenlige referater.

Metode

På kurset arbejder vi med korte teoretiske gennemgange og masser af praktiske øvelser. Du træner forskellige notatteknikker og skriver referater til interviews, samtaler, foredrag og video- og lydoptagelser.

Kursusmateriale

På kurset får du bl.a. udleveret:

  • eksempler
  • øvelser
  • skabeloner
Praktisk information

Du skal selv medbringe en bærbar computer – til skriveøvelserne. 

Forplejning og tidsrum

Der er fuld forplejning hele kursusdagen; fra kl. 8.30 er der morgenkaffe med brød. Selve kurset begynder begge dage kl. 9.00 og slutter kl. 16.00.

Rabatter
  • Du får 25 % rabat hvis du er medlem af vores sprognetværk.
  • Du får 15 % rabat hvis du er medlem af Kommunikation og Sprog, HK eller Dansk Magisterforening.

Rabatterne kan ikke kombineres.

For at få rabatten som medlem af vores sprognetværk skal du på tilmeldingsblanketten sætte et hak ud for "Sprognetværk".

For at få fagforeningsrabatten skal du i feltet "Bemærkninger" på tilmeldingsblanketten oplyse hvilken af de nævnte faglige organisationer du er medlem af.

Persondatalov

Alle dine oplysninger bliver behandlet fortroligt. Det vil sige de ikke bliver videregivet til andre uden for Danske Sprogseminarer.

Kursusprogram

Dag 1: Notatteknik

Den første dag arbejder vi mest med notater og notatteknik.

Du lærer at lytte fokuseret alt efter formålet med mødet og de enkelte mødepunkter. Og du lærer hvordan du skelner det væsentlige fra det uvæsentlige så du får noteret det vigtige ned. Du afprøver forskellige notatmodeller til at skabe overblik og struktur, og du træner forskellige notatmetoder, blandt andet siksak-metoden og mindmapping. Desuden lærer du at komprimere dit notatsprog ved brug af forkortelser, tegn og symboler.

Du bliver klar på dine rettigheder og dit ansvar i din rolle som referent, og hvordan det optimale samspil er mellem referent, mødedeltagere og mødeleder. Desuden får du tips og gode råd til hvordan man udarbejder en mødeindkaldelse og en dagsorden som gør det meget nemmere at være referent. 

Dag 2: Referatteknik – kunsten at skrive referat

Den næste dag arbejder vi med at skrive klare, læsevenlige og dækkende referater.

Du får indsigt i hvilken referattype du skal vælge – alt efter om referatet skal referere information, en debat, beslutninger eller andet.

Du arbejder med alle de virkemidler som gør dit sprog i referatet både klart og læsevenligt. Og du lærer at disponere og layoute dit referat så det gode overblik bevares. I løbet af dagen vil der være masser af praktiske øvelser og træning i at skrive referater.  

Relaterede kurser