Kursus i retskrivning

Kursus i retskrivning

Vælg dato:
Pris:
4.495 kr. ekskl. moms
Tilmeldingsfrist:
2 uger inden kurset. Hvis der er ledige pladser, tager vi imod tilmeldinger indtil dagen før kurset.

Kursus i retskrivning 

Er korrekturlæsning en af dine opgaver? Har du problemer med at rette fordi du er usikker på hvad der er sprogligt korrekt? Eller oplever du ofte at du ved du har ret, men at du ikke kan finde belæg for dit synspunkt?

På dette kursus skal vi arbejde med retskrivning, dvs. du lærer at spotte fejl, at rette dem til det korrekte og til at forklare din rettelse med en kildehenvisning. Du får vist masser af opslag på Dansk Sprognævns hjemmeside dsn.dk og på sproget.dk.

Målgruppe

Alle der skriver, hjælper andre med at skrive eller fungerer som korrekturlæsere.  

Kursusindhold

Ud fra en lang række øvelser skal du lære at navigere uden om typiske retskrivningsfejl, fx i

 • apostroffer
 • bindestreger
 • forkortelser
 • engelske ord i dansk
 • sammensatte ord
 • store og små bogstaver

Ved hjælp af opslag i Håndbog i Nudansk (som du får på kurset) får du gennemgået den relevante forklaring på alle sprogfejlene så du selv får nemmere ved at forstå fejlene og at argumentere for dine rettelser.

Formål

Efter dette kursus er du blevet bedre til:

 • at undgå sprogfejl
 • at rette egne og andres tekster
 • at argumentere for dine rettelser.

Kursus i grammatik og retskrivning

Hvis du hellere vil på et længere kursus i retskrivning, kan vi anbefale dig kurset i grammatik og retskrivning. Som titlen antyder, får du her et grundkursus i grammatik, kombineret med retskrivning. Det er en stor hjælp når man skal forstå retskrivningsfejl.

Rabatter
 • Du får 25 % rabat hvis du er medlem af vores sprognetværk.
 • Du får 15 % rabat hvis du er medlem af Kommunikation og Sprog, HK eller Dansk Magisterforening.

Rabatterne kan ikke kombineres. 
For at få rabatten som medlem af vores sprognetværk skal du på tilmeldingsblanketten sætte et hak ud for "Sprognetværk".

For at få fagforeningsrabatten skal du i feltet "Bemærkninger" på tilmeldingsblanketten oplyse hvilken af de to faglige organisationer du er medlem af.

Persondatalov

Alle dine oplysninger bliver behandlet fortroligt. Det vil sige de ikke bliver videregivet til andre uden for Danske Sprogseminarer.

Kursusmateriale

På kurset får du udleveret

 • Håndbog i Nudansk
 • en PowerPoint-præsentation, supplerende sider og diverse øvelser.

Du er velkommen til at medbringe en pc/Mac eller iPad.

Forplejning og tidsrum

Der er fuld forplejning hele kursusdagen; fra kl. 8.30 er der morgenkaffe med brød. Selve kurset begynder begge dage kl. 9.00 og slutter kl. 16.00.

08.30 Morgenkaffe med brød

09.00 Sprogfejl, stavekontrol og hjælpemidler i Word

Efter en kort introduktion til typiske sprogfejl i danske tekster, skal vi se på hvilken hjælp der er at hente med stavekontrollen og med Word generelt. 

Mange sprogfolk ved ikke hvordan de får adgang til deres supplerende ordbog. Denne ordbog får du præsenteret, ligesom vi ser på autokorrektur og andre nyttige funktioner i Word. Vi tager derefter fat på en gennemgang af korte øvelser hvor vi skal bruge Håndbog i Nudansk eller hjemmesider til at afklare sprogfejl.

12.00 Frokost
13.00 Retskrivningsøvelser

Hele eftermiddagen går med øvelser i at rette fejl. Hver gang vi arbejder med en ny type fejl, får du gennemgået den relevante grammatik så du forstår hvad der er korrekt. Det gør dig meget mere sikker når du skriver, og når du retter andres tekster.

16.00 Kurset slutter