Crazy friday-pris 27.-30. maj: 2.995 kr. ekskl. moms
Kursus i skriveteknik

Kursus i skriveteknik

Vælg dato:
Pris:
Pris 27.-30. maj: 2.995 kr. ekskl. moms (normalpris: 4.495 kr. ekskl. moms)
Tilmeldingsfrist:
2 uger inden kurset. Hvis der er ledige pladser, tager vi imod tilmeldinger indtil dagen før kurset.

Kursus i skriveteknik

Vil du lære at skrive tekster der fanger og fastholder dine læseres interesse? Vil du blive bedre til at skrive klart og kort så dine hovedpointer kommer tydeligt frem? Vil du have gode råd til at strukturere din skriveproces? Så er dette kursus noge for dig

Det kan være svært at få taget hul på skriveprocessen og at formulere sig i et sprog som rammer og rykker læserne. Mange af os skriver for lange sætninger eller fortaber os i detaljer så hovedbudskabet går tabt. På dette kursus i skriveteknik lærer du at:

 • finde og formulere dine hovedpointer på en hensigtsmæssig måde
 • formidle fagligt indhold i et klart og letforståeligt sprog
 • strukturere din tekst med korte afsnit og interessevækkende overskrifter
 • målrette din tekst til dine læsere
 • gøre din tekst mere overbevisende. 
Målgruppe

Alle der skriver tekster hvad enten det er faglige rapporter, notater, nyheder, hjemmesidetekster, mails, opslag til de sociale medier eller noget helt andet.

Kursusindhold

På kurset får du viden og værktøjer til at skrive tekster i et klart og overbevisende sprog. Gennem praktiske øvelser vil du se hvordan få forberedende overvejelser kan gøre en stor forskel for din skriveproces. Du lærer hvordan du kan tænke din læser ind i teksten og målrette teksten til læserne. Desuden arbejder vi med at gøre dine tekster mere læsevenlige ved hjælp af klart sprog, gode overskrifter og en overskuelig struktur.

Formål

Efter dette kursus har du værktøjer til at:

 • skrive kort og klart
 • strukturere din skriveproces og din tekst
 • tænke dine læsere ind i teksten
 • finde og fastholde tekstens røde tråd
 • komme hurtigere i gang med at skrive.
Rabatter
 • Du får 25 % rabat hvis du er medlem af vores sprognetværk.
 • Du får 15 % rabat hvis du er medlem af Kommunikation og Sprog, HK eller Dansk Magisterforening.

Rabatterne kan ikke kombineres.

For at få rabatten som medlem af vores sprognetværk skal du på tilmeldingsblanketten sætte et hak ud for "Sprognetværk".

For at få fagforeningsrabatten skal du i feltet "Bemærkninger" på tilmeldingsblanketten oplyse hvilken af de nævnte faglige organisationer du er medlem af.

Persondatalov

Alle dine oplysninger bliver behandlet fortroligt. Det vil sige de ikke bliver videregivet til andre uden for Danske Sprogseminarer.

Kursusmateriale

På kurset får du udleveret

 • en PowerPoint-præsentation. 
Forplejning og tidsrum

Der er fuld forplejning hele kursusdagen; fra kl. 8.30 er der morgenkaffe med brød. Selve kurset begynder kl. 9.00 og slutter kl. 16.00.

08.30 Morgenkaffe med brød

09.00 Kom i gang med skriveprocessen

Hvad vil du opnå med dine tekster, og hvordan rammer du bedst dine læsere? Vi starter dagen med at se på hvordan disse spørgsmål kan hjælpe dig til at få klarhed over dine tekster. Vi arbejder også med forskellige teknikker til at få taget hul på skriveprocessen. Der er flere praktiske øvelser undervejs hvor du får mulighed for at skrive selv og forbedre eksisterende tekster

12.00 Frokost

13.00 Skriv overbevisende – sprog og struktur i din tekst

Om eftermiddagen ser vi på hvordan du kan gøre dine tekster mere overbevisende. Du lærer at formulere dig kort og klart og at strukturere dine tekster på en måde som øger din troværdighed. Igen er der praktiske skriveøvelser så du får mulighed for at prøve det hele af.opnå med dine tekster, og hvordan rammer du bedst dine læsere? 

16.00 Kurset slutter