Onlinekursus i korrekturlæsning (3 timer)

Onlinekursus i korrekturlæsning (3 timer)

Vælg dato:
Pris:
1.450 kr. ekskl. moms
Tilmeldingsfrist:
2 uger inden kurset. Hvis der er ledige pladser, tager vi imod tilmeldinger indtil dagen før kurset.

Onlinekursus i dansk korrekturlæsning

På dette kursus i korrekturlæsning arbejder vi udelukkende med helt nye og autentiske tekster. Vi tager maks. 8 deltagere på holdet for at sikre god tid til korrekturlæsning, retskrivningsregler og spørgsmål til underviseren.

Forberedelse til kurset

Som forberedelse til kurset får du tilsendt en række autentiske tekster til korrekturlæsning. På kurset får du gennemgået teksterne, og ved opslag på sproget.dk og Dansk Sprognævns retskrivningsregler lærer du at begrunde de mange korrekturrettelser. Det bevirker at du bliver sikker i dine rettelser – til gavn for dig selv og for dem du læser korrektur for.

Du er velkommen til at sende en tekst eller spørgsmål til jane@sprogseminar.dk. Så tager vi det hele med på kurset.

Sådan foregår det

Vi bruger Microsoft Teams til vores onlinekurser. En uge inden kurset får du tilsendt et link sammen med det du skal forberede

Vi holder en pause hver time. Eftersom der maks. er 8 deltagere på holdet, er der god tid til at stille spørgsmål til underviseren.

Persondatalov

Alle dine oplysninger bliver behandlet fortroligt. Det vil sige de ikke bliver videregivet til andre uden for Danske Sprogseminarer.

09.00: Korrekturlæsning – overblik og første tekst

Vi indleder med at du får et overblik over retskrivningsreglerne på sproget.dk og Dansk Sprognævns hjemmesideDisse to steder indeholder alt det du har brug for at vide mht. dansk retskrivning. Udfordringen for de fleste er at finde rundt i reglerne.

Første time slutter med at du får gennemgået den første tekst. For hver fejl får du vist hvor vi kan finde en regel for korrekturrettelsen.

09.50: Pause

10.00: Korrekturlæsning – argumentér for rettelser

Vi arbejder videre med gennemgang af de tekster du har læst korrektur på som forberedelse til kurset. Du lærer fx at forklare sprogfejl mht.

  • forkortelser 
  • brugen af store og små bogstaver
  • sammenskrivninger
  • brugen af bindestreger
  • apostroffer
  • accenter
  • kommaer. 

10.50: Pause

11.00: Korrekturlæsning – afsluttende tekster

Vi arbejder videre med korrekturlæsning.

Vi slutter med gode råd til hvordan man læser korrektur. Vi samler de fejl op som du måtte have overset da du forberedte dig på kurset. Formålet med den manøvre er at du bliver bevidst om dine egne fejl så du ved hvad du især skal være opmærksom på fremover.

12.00: Kurset slutter