Kursus i at skrive godt og effektivt med nye skriveteknikker

Kursus i at skrive godt og effektivt med nye skriveteknikker

Vælg dato:
Pris:
8.495 kr. ekskl. moms
Datoer:
9. og 23. november 2022
Tilmeldingsfrist:
2 uger inden kurset. Hvis der er ledige pladser, tager vi imod tilmeldinger indtil dagen før kurset.

Kursus i at skrive godt og effektivt med nye skriveteknikker

Vil du gerne kunne skrive gode tekster? Arbejder du fx med rapporter, e-mails, vejledninger eller brochurer? Så vil du helt sikkert have stor glæde af at få nye værktøjer og teknikker til at sikre at dine tekster bliver velskrevne og selvfølgelig kommer til at virke professionelle og læsevenlige.

Mange af os skriver som vi altid har gjort, og det forhindrer os i at tænke vores tekster på en ny og mere tidssvarende måde. Kravene til skriftlig kommunikation har nemlig ændret sig gennem de seneste år, og det kan derfor være nødvendigt at få nye ideer til skrivearbejdet.

Målgruppe

Alle der trænger til inspiration til at skrive bedre og mere målrettede tekster. Du skal dog kunne skrive på dansk for at få fuldt udbytte af kurset.

Indhold

Først og fremmest skal du skrive på kurset. Du kommer til at arbejde med at bryde dine vaner og få gjort din skriveproces mere effektiv. Du bliver introduceret til værktøjer hvor både din faglige viden og modtagerens behov bliver sat i centrum. Din fornemmelse for godt sprog bliver trænet, og du lærer at se forskel på hvad der fungerer, og hvad der ikke gør.

Formål

Ved kursets slutning har du fået viden om

 • hvordan du kan bryde dine skrivevaner
 • hvad der kendetegner en god tekst
 • hvordan du skal skrive så dine tekster bliver læst
 • hvordan du sender de rigtige signaler til din læser
 • hvordan du kan komme i gang med at skrive selv om du er gået i stå.
Rabatter
 • Du får 25 % rabat hvis du er medlem af vores sprognetværk.
 • Du får 15 % rabat hvis du er medlem af Kommunikation og Sprog eller eller af DM.

Rabatterne kan ikke kombineres. 
For at få rabatten som medlem af vores sprognetværk skal du på tilmeldingsblanketten sætte et hak ud for "Sprognetværk".

For at få fagforeningsrabatten skal du i feltet "Bemærkninger" på tilmeldingsblanketten oplyse hvilken af de to faglige organisationer du er medlem af.

Persondatalov

Alle dine oplysninger bliver behandlet fortroligt. Det vil sige de ikke bliver videregivet til andre uden for Danske Sprogseminarer.

Kursusmateriale

På kurset får du udleveret

 • en PowerPoint-præsentation og diverse øvelser.
Forplejning og tidsrum

Der er fuld forplejning hele kursusdagen; fra kl. 8.30 er der kaffe med brød. Selve kurset begynder kl. 9.00 og slutter kl. 16.00.

Du skal selv medbringe en bærbar computer til øvelserne.

Dag 1: Den gode tekst, teori og praksis

Du får tilsendt en hjemmeopgave som du skal løse og sende til underviseren inden denne dag. På selve dagen skal vi arbejde med at gøre tekster læsevenlige. Det vil sige at vi skal i gang med at redigere tekster, og du lærer hvad der er med til at gøre en tekst læsevenlig, fx

 • tekstens struktur
 • valg af overskrifter
 • punktopstillinger
 • omskrivning af svære ord og vendinger
 • variation af formuleringer.

Du skal desuden arbejde med at præcisere sproget så vi undgår misforståelser.

Sidst på dagen får du endnu en hjemmeopgave hvor du skal redigere en tekst. Den redigerede tekst skal du sende til underviseren inden for fem dage. Inden næste undervisningsgang får du din opgave retur med underviserens kommentarer.

Dag 2: Den gode tekst skriver ikke sig selv

Du får gennemgået nogle af forslagene til at forbedre teksten i hjemmeopgaven. Du skal øve dig endnu mere i tekstredigering, og desuden skal du redigere tekster skrevet af forskellige personer. Mange får nemlig bidrag fra flere forskellige skribenter, fx til en årsberetning, og her er det vigtigt at redigere så teksterne fremstår professionelle og ensartede.

På dag 2 får du mulighed for at arbejde med dine egne tekster under kyndig vejleding af underviseren. Du skal selvfølgelig afprøve din nye – eller genopfriskede – viden i en række skriveøvelser begge dagene.