Kursus i engelsk korrekturlæsning

Kursus i engelsk korrekturlæsning

Vælg dato:
Pris:
8.495 kr. ekskl. moms
Tilmeldingsfrist:
2 uger inden kurset. Hvis der er ledige pladser, tager vi imod tilmeldinger indtil dagen før kurset.

Kursus i engelsk korrekturlæsning

De fleste danskere er efterhånden tosprogede, og mange af os læser og skriver dagligt tekster på engelsk. Men engelsk retskrivning og grammatik er svær, og foruden de fejl som også indfødte kan begå, har danske begreber og sætningsmønstre let ved at snige sig ind i vores engelske tekster. På dette kursus får du udviklet dine færdigheder i at rette fejl og fange tvivlsomme formuleringer i dine og andres engelske tekster.

Målgruppe

Kurset henvender sig til translatører, oversættere, tekstforfattere og alle andre der håndterer engelsksprogede tekster – fra skriftlige årsberetninger til profilbrochurer; fra videnskabelige afhandlinger til korte tekster på nettet.  

Kursusindhold

Du får en grundig indføring i moderne korrekturlæsning, hvor vi både ser på stave- og grammatikfejl og gennemgår en række andre aspekter som er med til at afgøre om en tekst er vellykket. Vi stiller skarpt på de felter hvor danskere tit har problemer med at ramme den engelske sprogtone, og du får indblik i alle korrekturfagets værktøjer, så du bliver endnu bedre til at opdage og rette op på de skævheder som jeres internationale læsere ellers ville være udsat for.

Formål

Efter dette kursus har du

  • tilegnet dig teoretisk og metodisk viden om engelsk korrekturlæsning
  • øvet dig i at finde alle de svage punkter i en engelsk tekst og i at omskrive teksten så den fungerer for modtageren.
Rabatter
  • Du får 25 % rabat hvis du er medlem af vores sprognetværk.
  • Du får 15 % rabat hvis du er medlem af Kommunikation og Sprog, HK eller Dansk Magisterforening.

Rabatterne kan ikke kombineres.

For at få rabatten som medlem af vores sprognetværk skal du på tilmeldingsblanketten sætte et hak ud for "Sprognetværk".

For at få fagforeningsrabatten skal du i feltet "Bemærkninger" på tilmeldingsblanketten oplyse hvilken af de nævnte faglige organisationer du er medlem af.

Persondatalov

Alle dine oplysninger bliver behandlet fortroligt. Det vil sige de ikke bliver videregivet til andre uden for Danske Sprogseminarer.

Kursusmateriale

Du får en længere skriftlig præsentation, diverse øvelser samt en stor samling links til udvalgte ordbøger, sprogbrugstips, tekstkorpusser og andre nyttige hjælpemidler.   

Du skal selv medbringe en bærbar computer – til skriveøvelserne. 

Forplejning og tidsrum

Der er fuld forplejning hele kursusdagen; fra kl. 8.30 er der morgenkaffe med brød. Selve kurset begynder begge dage kl. 9.00 og slutter kl. 16.00.

Dag 1: Engelsk korrekturlæsning i teorien

Når man læser korrektur, skal man rette sit falkeblik mod alle tekstens elementer, inkl. konteksten. Rammer vi de rigtige læsere, er der logiske brist, er sprogbrugen i orden, er retskrivning og tegnsætningen korrekt? Alle disse forhold vil vi se nærmere på. Gennem praktiske øvelser vil vi undersøge hvad de forskellige hjælpemidler, herunder ordbøger, internetsøgninger og tekstkorpusser, hver især egner sig til. Vi vil bl.a. se på hvornår man afslører sig som dansker gennem sine engelske formuleringer.

Endelig kommer vi ind på forskellen mellem britiske og amerikanske stavemåder og ordformer – en faktor af stor betydning når danske virksomheder i disse år skal afgøre om de vil kommunikere på britisk eller amerikansk engelsk.

Dag 2: Engelsk korrekturlæsning i praksis

Vi vil fokusere på engelske tekster forfattet af danskere. Hvad skal vi være mest opmærksomme på når vi læser korrektur på andres – eller egne – tekster på engelsk?

Du får lejlighed til at træne dine detektiviske færdigheder på en række korte engelske tekster forfattet her i landet. Teksterne stammer fra aviser, brochurer, officielle dokumenter og kommuners og virksomheders websider. Vi skal dog ikke blot "sætte røde streger", men også prøve at skrive engelske tekster der er sprogligt og grammatisk korrekte samt læsevenlige.