Kursus i engelsk tekstredigering

Kursus i engelsk tekstredigering

Vælg dato:
Pris:
4.995 kr. ekskl. moms
Tilmeldingsfrist:
2 uger inden kurset. Hvis der er ledige pladser, tager vi imod tilmeldinger indtil dagen før kurset.

Kursus i engelsk tekstredigering

Hvor Danske Sprogseminarers kurser i engelsk korrekturlæsning fokuserer på at opdage og rette sprogfejl i tekster skrevet på engelsk (af danskere), vil vi i dette kursus udvide fokus til også at omfatte sådanne teksters vellykkethed i forhold til modtagerne.

Er vores engelsksprogede tekster overhovedet relevante for de mennesker vi håber vil læse dem, og er de opbygget på den mest hensigtsmæssige måde? Skinner danske formuleringer igennem så de gør teksten uidiomatisk på engelsk, og bliver viden om danske forhold taget for givet selv om teksten henvender sig til læsere uden for Danmark?

På dette kursus ser vi nærmere på hvad der karakteriserer en vellykket tekst, afhængigt af dens genre og publikum, og vi gennemgår desuden de faldgruber man som dansker risikerer at støde på når man skriver på engelsk. Målsætningen er at skabe tekster der appellerer til den engelsksprogede læser uden at sløre budskabet med danskklingende formuleringer eller uklar struktur.

Målgruppe

Alle der enten selv skriver engelske tekster, hjælper andre med at skrive dem eller fungerer som korrekturlæsere og redaktører af engelske tekster.

Kursusindhold

På dette kursus får du gennemgået nogle grundregler for vellykket skriftlig kommunikation i almindelighed og for engelsk tekstproduktion i særdeleshed. Vi kigger især på områder hvor den engelske og den danske praksis afviger fra hinanden, fx med hensyn til formalitet og sætningslængde.

Formål

På dette kursus vil du få skærpet dit blik for uhensigtsmæssige træk i engelsk skriftlig kommunikation. Disse træk skyldes enten uheldig påvirkning fra dansk sprogbrug eller blot afslører en struktur der ikke harmonerer med tekstgenren og dens læsere. Du vil kunne bruge denne indsigt både når du selv skriver på engelsk og når du arbejder med andres tekster.

Rabatter
  • Du får 25 % rabat hvis du er medlem af vores sprognetværk.
  • Du får 15 % rabat hvis du er medlem af Kommunikation og Sprog, HK, Dansk Magisterforening eller Dansk Journalistforbund.

Rabatterne kan ikke kombineres.

For at få rabatten som medlem af vores sprognetværk skal du på tilmeldingsblanketten sætte et hak ud for "Sprognetværk".

For at få fagforeningsrabatten skal du i feltet "Bemærkninger" på tilmeldingsblanketten oplyse hvilken af de nævnte faglige organisationer du er medlem af.

Persondatalov

Alle dine oplysninger bliver behandlet fortroligt. Det vil sige de ikke bliver videregivet til andre uden for Danske Sprogseminarer.

Kursusmateriale

På kurset får du udleveret

  • en PowerPoint-præsentation
  • supplerende sider og diverse øvelser.
Forplejning og tidsrum

Der er fuld forplejning hele kursusdagen; fra kl. 8.30 er der morgenkaffe med brød. Selve kurset begynder kl. 9.00 og slutter kl. 16.00.

Kursusprogram
08.30 Morgenkaffe med brød

09.00 Engelsk tekstredigering – et overblik

Om formiddagen gennemgår vi de forskellige engelsksprogede teksttyper man som dansk sprogmedarbejder oftest er i berøring med. Vi ser her på de områder hvor praksis i den engelsksprogede verden afviger fra den vi kender herhjemme, og vi gennemgår autentiske eksempler på uheldigt opbyggede og udformede danskproducerede tekster på engelsk.

12.00 Frokost

12.45 Engelsk tekstredigering – øvelser

Om eftermiddagen øver vi os i at finde strukturelle og indholdsmæssige mangler i engelske tekster skabt på dansk grund, og du får rig lejlighed til at korrigere og omskrive sådanne tekster så de harmonerer med de bedste engelske traditioner for en vellykket tekst.

16.00 Kurset slutter