Onlinekursus i korrekturlæsning (3 timer)

Onlinekursus i korrekturlæsning (3 timer)

Vælg dato:
Pris:
1.650 kr. ekskl. moms
Tilmeldingsfrist:
2 uger inden kurset. Hvis der er ledige pladser, tager vi imod tilmeldinger indtil dagen før kurset.

På dette kursus i korrekturlæsning arbejder vi med autentiske tekster. Du får gennemgået de relevante regler for alle rettelser, så du efter kurset er blevet bedre til at finde fejl og til at orientere dig i reglerne på sprognævnets hjemmeside og på sproget.dk.

Denne viden om sprogreglerne er altid relevant for dig, også hvis en kollega eller kunde sætter spørgsmålstegn ved dine rettelser.  

Målgruppe

Kurset er for dig der gerne vil blive en mere sikker korrekturlæser. Hvis du overvejer at tilmelde dig en af vores danske korrekturlæseruddannelser, er dette kursus en relevant forberedelse.

Microsoft Teams

Vi bruger Microsoft Teams til dette kursus. Du skal ikke downloade noget medmindre du fx bruger iPad. Så skal du først downloade appen Microsoft Teams.

Vi optager kurset

Hvis ikke du har mulighed for at deltage i kurset, behøver du ikke at gå glip af det. Vi optager det nemlig. Så alle tilmeldte får tilsendt et link til optagelsen.

Sådan foregår det

Du får tilsendt 10 tekster som du skal læse korrektur på inden kurset. På selve kurset kan vi derfor koncentrere os om at gennemgå teksterne. 

Kommaregler

Mange spørger os hvilke kommaregler vi underviser i. Svaret er: kryds og bolle-kommaet. Det valg har vi truffet fordi næsten alle vores kursister sætter det traditionelle kryds og bolle-komma. (Måske har du bemærket at der ikke er så mange kommaer i denne mail og på sprogseminar.dk. Det skyldes at vi følger Dansk Sprognævns anbefaling og har fravalgt det såkaldte startkomma). 

Persondatalov
Alle dine oplysninger bliver behandlet fortroligt. Det vil sige de ikke bliver videregivet til andre uden for Danske Sprogseminarer.

09.00: Korrekturlæsning – overblik og første tekst

Vi indleder med at du får et overblik over retskrivningsreglerne på sproget.dk og Dansk Sprognævns hjemmesideDisse to steder indeholder alt det du har brug for at vide mht. dansk retskrivning. Udfordringen for de fleste er at finde rundt i reglerne.

Første time slutter med at du får gennemgået den første tekst. For hver fejl får du vist hvor vi kan finde en regel for korrekturrettelsen.

09.50: Pause

10.00: Korrekturlæsning – argumentér for rettelser

Vi arbejder videre med gennemgang af de tekster du har læst korrektur på som forberedelse til kurset. Du lærer fx at forklare sprogfejl mht.

  • forkortelser 
  • brugen af store og små bogstaver
  • sammenskrivninger
  • brugen af bindestreger
  • apostroffer
  • accenter
  • kommaer. 

10.50: Pause

11.00: Korrekturlæsning – afsluttende tekster

Vi arbejder videre med korrekturlæsning.

Vi slutter med gode råd til hvordan man læser korrektur. Vi samler de fejl op som du måtte have overset da du forberedte dig på kurset. Formålet med den manøvre er at du bliver bevidst om dine egne fejl så du ved hvad du især skal være opmærksom på fremover.

12.00: Kurset slutter