Webskribentuddannelse (fjernforløb)

Indledning til webskribentuddannelsen (fjernforløb)

Webskribentuddannelsen skal afspejle den udvikling der er i resten af samfundet. Derfor kan du nu tage uddannelsen som fjernforløb, lige når det passer dig. Du kan vælge at følge det fysiske hold, eller du kan lave dit helt eget forløb sammen med underviseren. Så aftaler I hvornår du modtager materiale, og hvornår du skal aflevere opgaver.

Uddannelsen som fjernforløb

Med dette forløb kan vi nå dig uanset hvor i landet du bor, og der er tilmed mange penge at spare. Normalprisen for det traditionelle forløb er 18.500 kr. ekskl. moms. Fjernforløbet koster kun 11.500 kr. ekskl. moms. Derudover sparer du rejsetid og transportudgifter.

Sådan foregår det

Inden fjernforløbet begynder, skal du selv købe Kort, klart og klikbart, web-tekster, der virker af Nanna Friis, Djøf’s Forlag (ISBN13: 9788762904507). Bogen kan du fx bestille på https://www.saxo.com/dk/kort-klart-og-klikbart_nanna-friis_pdf_9788762904507.

14 dage inden uddannelsesstarten den 9. oktober får du en mail om det du skal forberede. Du skal regne med ca. 5 timer til de indledende forberedelser. Mellem hver undervisningsgang skal du regne med ca. 12 timer på hjemmeopgaver, og læsestof. Inden uddannelsesstarten vil underviseren kontakte dig for at drøfte forløbet så du er helt med på hvordan det kommer til at foregå.

Der er 14 dage mellem hver af de fem undervisningsgange inden den afsluttende eksamen. Derfor planlægger du helt selv hvornår du – inden for de 14 dage – vil forberede dig. 

Du får vedhæftet det du skal arbejde med efterhånden som du får brug for det. Du får en grundig tilbagemelding på alle dine opgaver så du nøjagtigt ved hvad du skal arbejde mere med for at kunne bestå den afsluttende eksamen.

Eksempler på YouTube

Du får links til YouTube hvor du kan se Tina Reichstein arbejde med  at redigere tekster så de passer i form og stil til nettet. Linksene får du når du starter dit forløb.

Du er aldrig alene

Under hele uddannelsesforløbet har du mulighed for at lave en aftale med underviseren om at tale sammen.

Eksamen

Til den afsluttende eksamen skal du skrive en webtekst. Du vælger selv hvad du vil skrive om. Selve opgaveformuleringen med krav til opgaven får du i god tid inden du skal aflevere.

Vi samler eksamensbesvarelserne og bedømmer dem sammen med en ekstern censor. Næste gang er den 10. december 2019.

Indhold og udbytte

På uddannelsen lærer du at

 • skrive bedre tekster til internettet
 • bruge sociale medier professionelt
 • at fastholde brugernes opmærksomhed
 • håndtere journalistiske tekster på nettet.
Fordele
 • Du får 25 % rabat hvis du er medlem af vores sprognetværk.
 • Du får 15 % rabat hvis du er medlem af Kommunikation og Sprog eller Dansk Magisterforening.
 • Du kan komme i vores register over professionelle webskribenter hvor nye kunder kan finde dig
 • Du får et glimrende springbræt til at udvide dine arbejdsopgaver.

Rabatterne kan ikke kombineres. 
For at få rabatten som medlem af vores sprognetværk skal du på tilmeldingsblanketten sætte et hak ud for "Sprognetværk".

For at få fagforeningsrabatten skal du i feltet "Bemærkninger" på tilmeldingsblanketten oplyse hvilken af de to faglige organisationer du er medlem af.

Persondatalov

Alle dine oplysninger bliver behandlet fortroligt. Det vil sige de ikke bliver videregivet til andre uden for Danske Sprogseminarer.

Målgruppe

Webskribentuddannelsen er målrettet dig der arbejder med nettet, men som ikke er uddannet journalist. Du arbejder fx som:

 • webmaster
 • marketingkoordinator
 • sekretær
 • kommunikationsmedarbejder.

Forudsætninger

En forudsætning for at få fuldt udbytte af uddannelsen er at du er vant til at skrive til nettet. Hvis du ikke har erfaringer med at skrive til nettet, anbefaler vi dig at tage et af disse to kurser: Skriv til nettet eller Skriv godt og effektivt med nye skriveteknikkerDu kunne fx tage todageskurset i én sæson og derefter uddannelsen i den efterfølgende sæson. 

Forløb

Herunder ser du programmet for det traditionelle uddannelsesforløb. Indholdet bliver det samme for dig. 

Uddannelsesforløb

Dag 1

Sproget og de journalistiske virkemidler

Vi ser på hvad der skal til for at tiltrække og ikke mindst fastholde brugernes opmærksomhed. Du får præsenteret nyhedstrekanten og lærer at vinkle din historie eller dit budskab og at formulere rammende overskrifter. Du får træning i at gøre dine tekster lettere at læse og forstå på nettet.

Dag 2
Forskellig skrivestil til forskellige genrer

Du får styr på de journalistiske virkemidler på nettet, og vi dykker længere ned i den journalistiske værktøjskasse og træner din evne til at skrive en god historie inden for flere forskellige genrer. 

Dag 3
Nyhedsbreve

Nyhedsbreve har med brugen af mobile enheder fået en renæssance. Du lærer at gennemtænke indholdet i et nyhedsbrev med målgruppen for øje og at servere det for modtageren så det bliver læst.

Dag 4
Brugeren i centrum for dine tekster

Sæt brugeren i centrum når du skriver til nettet. Vi ser på læsemønstre, og du får ideer til hvordan du kan bruge billeder og video til at gøre din tekster endnu mere interessante og læsevenlige. Endelig ser vi på hvordan du kan argumentere sagligt, overbevisende og ikke mindst troværdigt.

Dag 5
De sociale medier

Du skal tænke helt anderledes når du indgår i en dialog på de sociale medier. Vi ser på hvad du skal være særlig opmærksom på for at udnytte mediet bedst muligt.

Som forberedelse til den afsluttende eksamen slutter vi dagen af med spørgetime hvor deltagerne definerer indholdet. 

Eksamen
Aflevering af eksamensopgave

Uddannelsen afsluttes med en eksamensopgave som skal afleveres::

10. december 2019, kl. 12.00.

Du skal ikke møde op på kursusstedet. Opgaven løser du hvor det passer dig.