Kursus i korrekturlæsning med ChatGPT

Stig på toget, og kør med os ind i en tidsalder domineret af kunstig intelligens. Korrekturlæserens hverdag blev nemmere, dengang vi fik digitale opslagsværker, men med ChatGPT har der åbnet sig en helt ny vifte af muligheder.

Få det optimale ud af den nye teknologi, når du på vores kursus i korrekturlæsning med ChatGPT lærer, hvordan du kan integrere kunstig intelligens i dit daglige arbejde med at læse korrektur og forbedre tekster.

Med ChatGPT ved hånden kan du nemlig løfte kvaliteten af dit arbejde, spare tid og øge din produktivitet.

1 udsolgt kursus. Nu udbyder vi et nyt i København.
Tilmelding
Kursussted og underviser

5.995 kr. ekskl. moms

2 uger inden kurset. Hvis der er ledige pladser, tager vi imod tilmeldinger indtil 2 dage før kurset.

Indtast dine oplysninger herunder
Fakturering
Hvis du ikke har deltaget i vores kurser før, vil vi gerne vide, hvordan du har fundet Danske Sprogseminarer

Korrekturlæsning med ChatGPT

Vores kursus i korrekturlæsning med ChatGPT giver dig en dybdegående forståelse af, hvordan du kan bruge ChatGPT aktivt, når du læser korrektur på egne og andres tekster.

På kurset lærer du, hvordan ChatGPT forstår og bearbejder sprog, men også om de begrænsninger, teknologien har. Du finder ud af, hvordan du kan få hjælp fra AI til at finde og rette sprogfejl, når du læser korrektur.

Der er hele kurset igennem fokus på praktisk anvendelse af ChatGPT i form af mange øvelser, og du får trænet dine evner til at prompte dig til brugbare resultater.

Kurset i korrekturlæsning med ChatGPT henvender sig til alle sprogmedarbejdere, der i større eller mindre grad skal rette og redigere i andres og egnes tekster som en del af deres arbejde.

Kurset er især henvendt til korrekturlæsere, som ønsker at kunne integrere brugen af ChatGPT i hverdagen.

Du får mest ud af kurset, hvis du har tidligere erfaring med korrekturlæsning. Hvis du er ny inden for korrekturlæsning, anbefaler vi, at du først gennemfører vores kursus i korrekturlæsning.

  • Du får 25 % rabat, hvis du er medlem af vores Sprognetværk.
  • Du får 15 % rabat, hvis du er medlem af Kommunikation og Sprog, Dansk Magisterforening, HK eller Dansk Journalistforbund.

Rabatterne kan ikke kombineres.

Gør opmærksom på dit medlemskab, når du tilmelder dig vores kursus i korrekturlæsning med ChatGPT. Det gør du ved i feltet Bemærkninger at skrive, om du er medlem af vores Sprognetværk eller en af de nævnte faglige organisationer.

På vores kursus i korrekturlæsning med ChatGPT skal vi dagen igennem lave en lang række øvelser med chatbotten. Derfor skal du medbringe en bærbar computer.

Du kan med fordel oprette en bruger på chat.openai.com før kurset. Hvis du har problemer med at oprette en bruger, hjælper underviseren dig med det på dagen.

Underviseren benytter GPT-4, som er den betalte version af ChatGPT. Du kan godt deltage med gratisversionen (GPT-3.5), men for at bygge din egen GPT, skal du have adgang til GPT-4.

Der er morgenkaffe med brød kl. 8.30, og selve kurset begynder kl. 9.00. Frokost er inkluderet i kursusprisen.

Der er gratis parkering.

Kursusprogram

08.30: Morgenkaffe med brød

09.00: ChatGPT og korrekturlæsning

Vi dykker ned i teknologien og udforsker, hvad der gør ChatGPT unik, samtidig med at vi stiller skarpt på de begrænsninger, der følger med denne nye teknologi.

Du får indsigt i, hvordan ChatGPT fortolker og forstår sprog, og hvad det betyder at bruge 'korrekt' sprog set fra en AI-baseret sprogmodels perspektiv.

For hvor henter ChatGPT egentlig sin viden om sprog fra, og hvad betyder det, at den er en såkaldt large language model? Og hvad betyder det for, hvordan du skal formulere dine prompts?

Vi kigger også på, hvordan du kan bygge din egen specialiserede GPT, som er bedre end ChatGPT til netop den type udfordringer, du arbejder med.

12.00: Frokost

12.45: Mennesket og maskinen

Efter frokost kaster vi os ud i flere praktiske øvelser, der har til formål at lære dig, hvordan du kan integrere ChatGPT i dit daglige arbejde. Vi tager også et blik på Gemini fra Google og sammenligner de to chatbotters evner til at assistere os som korrekturlæsere.

Vi prøver kræfter med forskellige udfordringer, som du vil støde på i arbejdet med at forbedre og læse korrektur på egne og andres tekster, herunder bl.a. stavekontrol, sprogrevidering og konsekvensrettelser.

Undervejs får du rig mulighed for at prøve kræfter med selv at prompte, og du lærer, hvordan du effektivt kan få hjælp fra ChatGPT til de specifikke udfordringer, som en given korrekturlæsningsopgave eller redigeringsopgave byder dig.

16.00: Kurset slutter