Webskribentuddannelse

Hjemmesider er for længst blevet en uundværlig informationskilde for de fleste mennesker. Derfor er det vigtigt altid at have fokus på at forbedre teksterne på hjemmesiderne og gøre dem relevante for læserne.

Webskribentuddannelsen lærer dig at målrette tekster til hjemmesider og til sociale medier. Du bliver trænet i at skrive journalistiske tekster til internettet. Når du har bestået den skriftlige eksamen, får du tilbud om at komme med i vores register over webskribenter. Her kan virksomheder søge efter professionelle webskribenter.

Målgruppe

Webskribentuddannelsen er målrettet dig der arbejder med nettet, men som ikke er uddannet journalist. Du arbejder fx som:

 • webmaster
 • marketingkoordinator
 • sekretær
 • kommunikationsmedarbejder.

Hvis du ikke er sikker på om du har de nødvendige forudsætninger for at kunne gennemføre et uddannelsesforløb, kan du tage vores forhåndstest. Hvis du efter at have taget den stadigvæk er i tvivl, er du velkommen til at ringe til Jane Hansen på 5194 9444.

Indhold og udbytte

På uddannelsen lærer du at

 • skrive bedre tekster til internettet
 • bruge sociale medier professionelt
 • at fastholde brugernes opmærksomhed
 • håndtere journalistiske tekster på nettet.
Fordele
 • Du får 25 % rabat hvis du er medlem af vores sprognetværk.
 • Du får 15 % rabat hvis du er medlem af Kommunikation og Sprog eller af DM.
 • Du kan komme i vores register over professionelle webskribenter hvor nye kunder kan finde dig
 • Du får et glimrende springbræt til at udvide dine arbejdsopgaver.

Rabatterne kan ikke kombineres. 
For at få rabatten som medlem af vores sprognetværk skal du på tilmeldingsblanketten sætte et hak ud for "Sprognetværk". For at få fagforeningsrabatten skal du i feltet "Bemærkninger" på tilmeldingsblanketten oplyse hvilken af de to faglige organisationer du er medlem af.

Persondatalov

Alle dine oplysninger bliver behandlet fortroligt. Det vil sige de ikke bliver videregivet til andre uden for Danske Sprogseminarer.

Omfang, tidsrum og hjemmearbejde

Webskribentuddannelsen strækker sig over 5 hele dage (9.00-16.00) med et par uger mellem hver mødegang. Til hver gang skal du regne med 10-15 timer på hjemmeopgave, øvelser og læsestof. 

Lærebog med i prisen

 • Kort, klart og klikbart – web-tekster, der virker. (E-bog).
Husk computer

Du skal selv medbringe en computer – til opslag på nettet og til skriveøvelser.

Forplejning

Der er fuld forplejning hele dagen.

Kursusbevis

Efter sidste undervisningsgang får du tilsendt et kursusbevis som bevis på at du har fulgt uddannelsesforløbet. 

Eksamenskrav

Eksamensopgaven bliver bedømt ud fra 3 kriterier:

 1. Er teksten egnet til nettet – overholder den de grundlæggende regler for gode nettekster?
 2. Er teksten journalistisk – er der en klar vinkel, overholder den reglerne for den genre teksten er skrevet i?
 3. Er teksten skrevet i et godt og korrekt sprog – er der sammenhæng mellem sætninger og afsnit, er der sat korrekte kommaer, og er teksten fri for stave- og slåfejl.

Alle 3 kriterier skal være opfyldt for at bestå.

For at kunne gå til den afsluttende onlineeksamen skal du have løst opgaverne undervejs – og til tiden.

Eksamen og freelanceregister

Efter bestået eksamen får du tilsendt et eksamensbevis.

Uddannelsesforløbet afsluttes med en onlineeksamen. Når du har bestået den, får du tilsendt et eksamensbevis. Desuden bliver du tilbudt optagelse i vores freelanceregister.

Uddannelsesforløb

Dag 1

Sproget og de journalistiske virkemidler

Vi ser på hvad der skal til for at tiltrække og ikke mindst fastholde brugernes opmærksomhed. Du får præsenteret nyhedstrekanten og lærer at vinkle din historie eller dit budskab og at formulere rammende overskrifter. Du får træning i at gøre dine tekster lettere at læse og forstå på nettet.

Dag 2
Forskellig skrivestil til forskellige genrer

Du får styr på de journalistiske virkemidler på nettet, og vi dykker længere ned i den journalistiske værktøjskasse og træner din evne til at skrive en god historie inden for flere forskellige genrer. 

Dag 3
Nyhedsbreve

Nyhedsbreve har med brugen af mobile enheder fået en renæssance. Du lærer at gennemtænke indholdet i et nyhedsbrev med målgruppen for øje og at servere det for modtageren så det bliver læst.

Dag 4
Brugeren i centrum for dine tekster

Sæt brugeren i centrum når du skriver til nettet. Vi ser på læsemønstre, og du får ideer til hvordan du kan bruge billeder og video til at gøre din tekster endnu mere interessante og læsevenlige. Endelig ser vi på hvordan du kan argumentere sagligt, overbevisende og ikke mindst troværdigt.

Dag 5
De sociale medier

Du skal tænke helt anderledes når du indgår i en dialog på de sociale medier. Vi ser på hvad du skal være særlig opmærksom på for at udnytte mediet bedst muligt.

Som forberedelse til den afsluttende eksamen slutter vi dagen af med spørgetime hvor deltagerne definerer indholdet. 

Eksamen
Aflevering af eksamensopgave

Til den afsluttende eksamen skal du skrive en webtekst. Du vælger selv hvad du vil skrive om. Selve opgaveformuleringen med krav til opgaven får du i god tid inden du skal aflevere.

Afleveringsdatoen får du oplyst af din underviser. 

Eksamensresultatet får du efter ca. 10 dage.