Webskribentuddannelse (fjernforløb)

Hjemmesider er for længst blevet en uundværlig informationskilde for de fleste mennesker. Derfor er det vigtigt altid at have fokus på at forbedre teksterne på hjemmesiderne og gøre dem relevante for læserne. 

Webskribentuddannelsen lærer dig at målrette tekster til hjemmesider og til sociale medier. Du bliver trænet i at skrive journalistiske tekster til internettet. Når du har bestået den skriftlige eksamen, får du tilbudt at komme med i vores register over webskribenter. Her kan virksomheder søge efter professionelle webskribenter. 

Målgruppe

Webskribentuddannelsen er målrettet dig der arbejder med nettet, men som ikke er uddannet journalist. Du arbejder fx som:

 • webmaster
 • marketingkoordinator
 • sekretær
 • kommunikationsmedarbejder.

Hvis du ikke er sikker på om du har de nødvendige forudsætninger for at kunne gennemføre et uddannelsesforløb, kan du tage vores forhåndstest. Hvis du efter at have taget den stadigvæk er i tvivl, er du velkommen til at ringe til Jane Hansen på 5194 9444.

Du skal selv købe en bog

Inden fjernforløbet begynder, skal du selv købe denne E-bog:

 • Kort, klart og klikbart – web-tekster, der virker.
Datoer

Over den grønne tilmeldingsknap i boksen herunder står 5 datoer. Det er IKKE datoer hvor du skal være online for at følge undervisningen. Derimod er det vejledende datoer i forhold til aflevering af opgaver. Som du kan se, har du typiske 1-2 uger til at planlægge hvornår du forbereder dig. Du skal regne med at bruge ca. 12 timer til opgaver og læsestof mellem de nævnte datoer.

14 dage inden den første dato får du tilsendt en læseplan og en afleveringsoversigt. 

Du får vedhæftet det du skal arbejde med efterhånden som du får brug for det. Du får en grundig tilbagemelding på alle dine opgaver så du nøjagtigt ved hvad du skal arbejde mere med for at kunne bestå den afsluttende eksamen. Du får links til videoer af alt det der bliver gennemgået på det fysiske hold.

Eksempler på YouTube

Du får links til YouTube hvor du kan se din underviser, Tina Reichstein, arbejde med at redigere tekster så de passer i form og stil til nettet. Linksene får du når du starter på uddannelsen.

Du er aldrig alene

Under hele uddannelsesforløbet har du mulighed for at ringe til underviseren i aftalte tidsrum. Holdet mødes jævnligt online med underviseren.

Eksamen

Til den afsluttende eksamen skal du skrive en webtekst. Du vælger selv hvad du vil skrive om. Selve opgaveformuleringen med krav til opgaven får du i god tid inden du skal aflevere.

Afleveringsdatoen får du oplyst af din underviser. Vi samler eksamensbesvarelserne og bedømmer dem sammen med en ekstern censor. 

Indhold og udbytte

På uddannelsen lærer du at

 • skrive bedre tekster til internettet
 • bruge sociale medier professionelt
 • at fastholde brugernes opmærksomhed
 • håndtere journalistiske tekster på nettet.
Fordele 
 • Du får et gratis onlinekursus i kommatering
 • Du kan komme i vores register over professionelle webskribenter hvor nye kunder kan finde dig.
 • Du får et glimrende springbræt til at udvide dine arbejdsopgaver.
Persondatalov

Alle dine oplysninger bliver behandlet fortroligt. Det vil sige de ikke bliver videregivet til andre uden for Danske Sprogseminarer.

Program

Herunder ser du programmet for det traditionelle uddannelsesforløb. Indholdet bliver det samme for dig. 

Uddannelsesforløb

Dag 1

Sproget og de journalistiske virkemidler

Vi ser på hvad der skal til for at tiltrække og ikke mindst at fastholde brugernes opmærksomhed. Du får præsenteret nyhedstrekanten og lærer at vinkle din historie eller dit budskab og at formulere rammende overskrifter. Du får træning i at gøre dine tekster lettere at læse og forstå på nettet.

Dag 2
Forskellig skrivestil til forskellige genrer

Du får styr på de journalistiske virkemidler på nettet, og vi dykker længere ned i den journalistiske værktøjskasse og træner din evne til at skrive en god historie inden for flere forskellige genrer. 

Dag 3
Nyhedsbreve

Nyhedsbreve har med brugen af mobile enheder fået en renæssance. Du lærer at gennemtænke indholdet i et nyhedsbrev med målgruppen for øje og at servere det for modtageren så det bliver læst.

Dag 4
Brugeren i centrum for dine tekster

Sæt brugeren i centrum når du skriver til nettet. Vi ser på læsemønstre, og du får ideer til hvordan du kan bruge billeder og video til at gøre din teekster endnu mere interessante og læsevenlige. Endelig ser vi på hvordan du kan argumentere sagligt, overbevisende og ikke mindst troværdigt.

Dag 5
De sociale medier

Du skal tænke helt anderledes når du indgår i en dialog på de sociale medier. Vi ser på hvad du skal være særlig opmærksom på for at udnytte mediet bedst muligt.

Som forberedelse til den afsluttende eksamen slutter vi dagen af med spørgetime hvor deltagerne definerer indholdet. 

Dag 6
Aflevering af eksamensopgave

Uddannelsen afsluttes med at du skal skrive en webtekst. Du vælger selv hvad du vil skrive om. Selve opgaveformuleringen med krav til opgaven får du i god tid inden du skal aflevere.

Afleveringsdatoen får du oplyst af din underviser. Vi samler eksamensbesvarelserne og bedømmer dem sammen med en ekstern censor. 

Du skal ikke møde op på kursusstedet. Opgaven løser du hvor det passer dig.